A Nyugat hírei

Full text search

A Nyugat hírei
Nyugat-matinék. A Nyugat szerkesztősége a folyó évben a Fővárosi Operettszínház-ban havonta egy-egy irodalmi matinét rendez. Az első matiné Költők Délelőttje lesz, amelyet követni fognak az Elbeszélők, Drámaírók, Fiatal Írók, Kritikusok Délelőttje-i.
A Költők Délelőttje január hó 27-én., vasárnap 11 órakor kezdődik. Műsora a következő: Fenyő Miksa bevezető előadása, Babits Mihály, Füst Milán Gellért Oszkár, Heltai Jenő, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Nagy Zoltán, Szép Ernő és Tóth Árpád vallomásai és vers-előadásai.
A Nyugat előfizetőinek azt a rendkívüli kedvezményt nyújtjuk, hogy a matinékra egy-egy félárú jegyet válthatnak a Nyugat kiadóhivatalában.
Hevesy Iván 1924 január 23-án szerdán du. 6 órakor kezdi meg a Mentor könyvkereskedés olvasójában (Andrássy út 17.) művészettörténeti szemináriumát, amelyben érdekes módszerrel, parallel végigvezetéssel mutatja be az árja kultúra három hullámvonalát, az antik és a keresztény művészet evolúciós szakaszait az archaikus görög illetve ókeresztény művészettől a hellenisztikus, illetve modern impresszionizmusig.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me