SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke:

Full text search

SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke:
SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke: Tisztelt Országgyűlés! Nem kívántam ehhez a kérdéshez hozzászólni, de egyszerűen muszáj. Föltettem a kérdést anélkül, hogy bármilyen értelemben preszsziót akartam volna gyakoroni. A házbizottság egy pillanatig sem helyezkedett arra az álláspontra – még kevésbé annak elnöke, személy szerint én –, hogy meg kívánja akadályozni bárkinek az utazását. Itt egészen másról van szó. Beszéljünk nyíltan.
Itt egy olyan utazásról van szó, amelyre a magyar Országgyűlés, és tudtommal annak egyetlen szerve sem kapott a francia kormánytól vagy annak bármelyik szervétől meghívást. (Közbeszólás: Úgy van.)
Annak ellenére, hogy ez nem történt, megindult egy utazásszervezési akció. Ennek az utazásszervezési akciónak egy adott pontján felmerült az a kívánalom, hogy az Országgyűlés ezt az utat anyagilag korlátozott mértékben, de támogassa.
A házbizottság csak ezzel az anyagi támogatási kérdéssel foglalkozott és foglalkozik. Eljutott addig, hogy ne teremtsen nehéz helyzetet és főleg azt a látszatot, amit egyesek a francia nagykövetségben keltettek, miszerint a magyar Országgyűlés egy meghívás anyagi támogatását nem hajlandó biztosítani, felajánlotta, hogy nyújt bizonyos támogatást. Ezek a tények, kérem szépen. Tehát a házbizottság pillanatnyilag ott tart, hogy hajlandóságot mutat egy más intézményhez intézett meghívásra toborzott együttes anyagi támogatásához. Nem kapott mind a mai napig az Országgyűlés semmiféle hivatalos meghívást. Ezt szükségesnek tartottam leszögezni. Köszönöm. (Taps jobbról.)
 

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me