ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk a költségvetési egyensúly javítására benyújtott csomagterv tegnap megkezdett általános vitáját. A napirendhez tartozó ügyrendi kérdésben a következőt szeretném mondani: Tulajdonképpen most Trombitás Zoltán jegyzőnek kellene szót adnom, hogy ismertesse a jelentkezés rendjét, módját, ahogyan ez tegnap történt, ő azonban távol van. Szeretném tájékoztatni a tisztelt Országgyűlést, hogy nem Glattfelder Béla volt az a jegyző, aki a jelentkezéseket nyilvántartotta és a besorolást elvégezte. Trombitás Zoltán azonban – mint említettem – ma nem tud részt venni az ülésen. Röviden annyit szeretnék mondani – tisztelt képviselőtársaim –, hogy a házbizottságban történt megállapodás szerint az MSZP frakciója tegnapelőtt írásban nyújtotta be a felszólalók névsorát, a Szabad Demokraták Szövetsége pedig az ülést megelőzően, ugyancsak írásban. A frakcióvezetők joga volt, hogy sorolják a felszólalókat a frakción belül. Ezért történhetett meg, hogy valaki ugyan az ülés előtt jelentkezett, és később kapott szót. Az történt, hogy folyamatosan jöttek írásban a jelentkezések. A tájékoztatás szerint olyan képviselő nem kapott szót, aki csak gombnyomással jelentkezett volna. Ez volt az eljárás módja.
A félreértéseket kizárandó a házbizottság elnöke úgy gondolja, hogy a házbizottság következő ülésén célszerű esetleg új jelentkezési rendet kidolgozni, hogy ne legyen több olyan probléma, mint ami tegnap felmerült.
Tisztelt Országgyűlés! Az elmondottak szerint az általános vitában a következő képviselőtársaim kapnak még szót: dr. Vona Ferenc (MDF) Rajk László (SZDSZ) Pál László (MSZP) Frajna Imre (FIDESZ) Csépe Béla (KDNP) Balogh Gábor (KDNP) Ők azok, akik szabályosan jelentkeztek, és még nem kaptak szót.
Megkérdezem a felsorolt képviselőtársaimat, hogy közülük kíván-e valaki visszalépni felszólalási lehetőségétől? (Egyikük sem jelentkezik.)
Úgy látom, nem.
Azt követően, hogy a felsorolt képviselők elmondják felszólalásukat, lehet dr. Józsa Fábián képviselőtársunk tegnap esti ügyrendi javaslatáról határozatot hozni az általános vita lezárására.
Tisztelt Országgyűlés! A felszólalások következnek. Megadom a szót dr. Vona Ferenc képviselőnek, az MDF részéről.
Felszólaló: Dr. Vona Ferenc (MDF)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me