SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:

Full text search

SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:
SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Elnézést kérek mindenkitől, hiszen 6 óra, de nagyon röviden hadd reflektáljak erre a kérdésre, mert valóban egy eljárásjogi probléma ez, amelynek mikénti elbírálása nem mindegy!
Kezdetben volt egy másik javaslat – nem az, ami most van. A fölött a javaslat fölött a bizottság még egy korábbi héttel megelőzően, két héttel ezt megelőzően valóban állást foglalt, és valóban, azt a javaslatot a bizottság nem támogatja. Az a javaslat egyébként úgy szólt, hogy ez a tevékenység egyébként a miniszterelnök által megbízott – ha nem tévedek, így szólt – miniszter tevékenysége alá tartozik.
Ezek után következett módosító javaslatként Kiss György képviselőtársunk javaslata, amely az alapjavaslatot tartalmában alapvetően megváltoztatta. A bizottság szavazott a módosító javaslatról, és azt a módosító javaslatot magáévá tette. Teljesen értelmetlen lenne és lett volna az eljárás, és egyáltalán, a módosító javaslat elfogadásának vagy támogatásának semmiféle értelme nem lett volna, hogyha most már a tartalmában megváltozott, és tartalmilag más jellegű javaslat egészét – amelyet pontosan a módosítás tett a korábbitól és a valóban korábban elbírálttól egészen más tartalmúvá – a bizottság még egyszer nem vette volna vizsgálat és elbírálás alá.
A teljesség kedvéért hadd jegyezzem meg, hogy egyébként abban a kérdésben is állást foglalt külön a bizottság – mint eljárási kérdésben –, hogy van-e helye a módosított, és a módosítás folytán már egészen más tartalmú alapjavaslat ismételt elbírálásának. Úgyhogy ez volt a pontos történése az eseményeknek. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me