ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Kérem szépen, a Házszabályaink nem rendelkeznek a tekintetben, hogy ugyanaz a fél egyfelől módosító indítványok sorát terjeszti be, majd beterjeszt a törvényjavaslat egészével kapcsolatban egy olyan alternatív javaslatot – módosító indítványként való tárgyalását kérve –, amelynek a tárgyalására vonatkozóan nincsen rendelkezésünk és eligazító, iránymutató jogszabályunk. A két dologban bizonyos ellentmondás tükröződik.
Ezért megkérem a Szabad Demokraták Szövetségét, hogy ezen elképzelés gyakorlati foganatbavételéről szíveskedjék nyilatkozni. Mert van elfogadott tárgyalási rendünk, amelyben a módosító javaslatok – a módosító javaslatok szokása szerint – az általános vitán már benyújtásra kerülnek, és kapcsolódnak az előterjesztett törvényjavaslat megfelelő és jelzett pontjaihoz. De Házszabályaink nem ismernek módosításként benyújtott, az eredeti javaslat egészére vonatkozó módosítással kapcsolatos teendőket.
Mi a Szabad Demokraták Szövetségének az elképzelése ennek tárgyalási módjára vonatkozóan? (Juhász Pál, SZDSZ, szólásra jelentkezik.) Kérem, Juhász Pál jelentkezett.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Juhász Pál (SZDSZ)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me