ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Először egy zárójeles megjegyzést. A magam részéről úgy gondolom, hogy a tisztességes demokrácia megkérdőjelezését az elnök hadd cserélje fel az alakuló demokrácia tisztességes szándéka fordulatra. (Taps a jobb oldalon.)
A második, hogy bármennyire igyekeztem és igyekeztünk tanulmányozni a fennálló és a tárgyalási rendre utaló jogszabályokat, nem láttunk semmiféle utalást arra, hogy ugyanabból a forrásból különböző, de ugyanarra a célra törekvő párhuzamos javaslatokat az egymáshoz való viszony tisztázása nélkül benyújtva, hogyan lehet a dolgot tisztességesen, becsületesen letárgyalni.
A magam részéről nem kétségeskedem a benyújtók szándékában. Mégis a következő álláspontra helyezkedem. Én a benyújtott javaslatot kiadom az egész problémával együtt az ügyrendi bizottságnak azzal a kéréssel, hogy a tárgyalási rend meghatározása tekintetében terjesszen elő egy véleményes jelentést, hogy utána a Ház az egyszer már elfogadott tárgyalási menet esetleges módosítása tekintetében állást foglaljon. Ezt érzem a világos és korrekt álláspontnak. Köszönöm szépen. (Kónya Imre, MDF, szólásra jelentkezik.) Legyen szabad ebben a kérdésben, mivel kiadom az ügyrendi bizottságnak, ha lehet kérni, a további észrevételek mellőzését. (Kónya Imre, MDF, továbbra is szólásra jelentkezik.)
Kérem, Kónya Imre az ügyrendi bizottság nevében kért szót?
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Kónya Imre, az ügyrendi bizottság elnöke

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me