KÓNYA IMRE, DR. az ügyrendi bizottság elnöke:

Full text search

KÓNYA IMRE, DR. az ügyrendi bizottság elnöke:
KÓNYA IMRE, DR. az ügyrendi bizottság elnöke: Igen. Erre való tekintettel, hogy itt kifejtette Juhász Pál a véleményét, ezzel a látszólag ügyrendi kérdéssel kapcsolatban, és valóban az a megnyugtató lezárása a dolog ügyrendi részének, hogy az ügyrendi bizottság állást fog foglalni ebben a kérdésben.
Van azonban ennek a dolognak egy másik része is. A Szabad Demokraták Szövetsége itt egy önálló törvényjavaslatot terjesztett elő, annak ellenére, hogy az ügyben a Kormány, amelynek ez elsősorban tartozik a hatáskörébe, már szintén előterjesztett egy törvényjavaslatot. Itt a problémát én abban látom, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége időnként hajlamos figyelmen kívül hagyni, hogy mely pártok nyerték meg a választásokat, és kik alakítottak Kormányt. (Taps a jobb oldalon és középen.)
Mi nagyon örülünk annak, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége magára veszi annak a felelősségét, hogy kidolgoz egy másik törvényjavaslatot, de úgy érzem, hogy erre nincs szükség, mert van egy törvényjavaslat. Mi áttanulmányoztuk ennek ellenére ezt a törvényjavaslatot, és megállapítottuk, hogy 70 %-a tökéletes, jogilag nagyszerű, politikailag minden vonatkozásban az ország érdeke számára megalapozott. Azonban ez a 70 % egy az egyben egyezik a Kormány által előterjesztett törvényjavaslattal. (Taps a jobb oldalon és középen.)
Egyebekben ami a dolog tárgyalását és az ügyrendi kérdést illeti, az ügyrendi bizottság össze fog ülni természetesen, és álláspontot fog kialakítani. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me