PÁLOS MIKLÓS, DR. (KDNP)

Full text search

PÁLOS MIKLÓS, DR. (KDNP)
PÁLOS MIKLÓS, DR. (KDNP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tulajdonképpen Horn Gyula képviselőtársunk felszólalása után kívántam két percig szólni, mert az az érzésem, hogy elhangzott egy olyan indítvány – most már két héten belül a második –, amely sérti a parlamenti demokráciát, és zsenge, most éppen szárba szökkenő parlamentünk demokráciáját veszélyeztetheti.
Átérezve annak a felelősségét, hogy az önkormányzati törvény jelentené tulajdonképpen a tényleges hatalomátváltozást, azt indítványozom, hogy a parlamenti frakciók – létszámuktól függetlenül – egy, esetleg két-két képviselővel tárgyalják meg az önkormányzati törvényt, és terjesszék a tisztelt Ház elé.
Úgy ítélem meg, hogy minden olyan tendencia, amelyik a nép akaratának figyelmen kívül hagyásával, a parlamenti többséget képviselő kormánypártok háttérbe szorításával egyenlő arányú képviseletet akar a parlamenti frakciók között, és így kikényszeríteni valamilyen döntést vagy határozatot, sértené a demokráciát.
Miután ez másodszor hangzik el két héten belül, szeretném felhívni képviselőtársaim figyelmét, hogy ilyen egyezségbe a kormányzó párt nem mehet bele, sértené a választók érdekeit, akik bennünket ide küldtek. (Általános taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me