ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Tegnap kiosztásra került Antall József miniszterelnök úr levele, amelyben kérte az Országgyűlést, hogy közérdekből még a mai napon tárgyaljuk meg a Társadalombiztosítási Alap költségvetésének módosításáról szóló törvényjavaslatot.
Erre abban az esetben van módunk, ha az Országgyűlés a hétfőn elfogadott tárgysorozatot e törvényjavaslat tárgyalásával kiegészíti. A szükséges bizottsági előkészítés megtörtént. Így ennek házszabályi akadálya nincsen. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a tárgysorozat kiegészítésével, a Társadalombiztosítási Alap költségvetésének módosításával. Határozathozatal következik. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik. 234 igen, 2 nem szavazat, 1 tartózkodás.) Az államtitkári szavazatokat is kérem !
Megállapítom, hogy az államtitkári szavazatokkal együtt az Országgyűlés 238 szavazattal 2 ellenében, 1 tartózkodással - Rajk Lászlót megkérdezem, ellene szavaz? (Rajk László: Nem működik.) Nem működik továbbra sem. Köszönöm. -, tehát 238 szavazattal, 2 ellenében, 1 tartózkodással megszavazta a Társadalombiztosítási Alap költségvetésének módosításával foglalkozó törvényjavaslat tárgysorozatba vételét.
Ezek után engedje meg a tisztelt Országgyűlés, hogy ismertessem a mai nap munkaprogramját. Mindenekelőtt megtárgyaljuk a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló törvény módosítására irányuló javaslatot. Ezt követően a Társadalombiztosítási Alap költségvetésének módosításáról szóló javaslatot. Majd a részletes vitával és határozathozatallal folytatjuk a Pártatlan Tájékoztatás Bizottságáról és a közszolgálati tömegkommunikációs eszközök vezetőinek ideiglenes kinevezési rendjéről szóló törvényjavaslat megtárgyalását. Végül a frekvenciamoratóriumról szőlő országgyűlési határozati javaslat kerül napirendre.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me