SZABÓ LAJOS (FKgP)

Full text search

SZABÓ LAJOS (FKgP)
SZABÓ LAJOS (FKgP) Igen, visszakanyarodom. December 2-án este A hét műsorában cinikusan jegyezte meg egyik, gazdasági ügyekkel foglalkozó államtitkárunk, hogy senki nem számított arra, hogy a társadalom tűrőképessége ilyen kicsi. Tisztelt Államtitkár Úr! Szerintem a társadalomnak nem a tűrőképessége kicsi, hanem az igazságérzete normális. Nemcsak a társadalom, a külföldi tőke is szereti, ha azt kapja, amit ígértek neki: igaz szó után igaz tett, ez hozza meg a bizalmát. A politika tartsa be, amit ígért, ez esetben lesz a tőkének és a magyar társadalomnak is bizalma is, és hite is – de csakis ekkor.
Egyik választóm szavait idézve – és ez igenis hozzátartozik a törvénytervezethez, mert erősítenünk kell a bizalmat; egyik választóm szavait idézem – a privatizációs és kárpótlási terv elriasztja a külföldi tőkét, egy olyan mélyen égő vulkánt hagy maga után, ami egyszer biztosan kitör. Az állampolgárok nagyon jól tudják, hogy most folyik a vagyonon való osztozkodás. És ezt valóságos, igaz igazságérzettel figyelik.
Tisztelt Országgyűlés! Még egy mondatot szeretnék mondani. Az utóbbi időben mindig sietteti az elnök úr a hozzászólókat. Én bizonyos fokig meg is értem. Azonban nézzünk vissza: akkor, amikor alkotmánymódosításokat csináltunk, akkor, amikor konstruktív bizalmatlansági indítványon, és hasonló, a Kormány biztonságát és hatalmát megszilárdító törvényjavaslatokon heteken keresztül vitatkoztunk, nem siettetett bennünket senki. Ezek a törvényjavaslatok legalább olyan fontosak. Legalább olyan fontosak, hogy a képviselők és a magyar társadalom megértse, hogy miről van szó. Köszönöm szépen. (Kis taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me