ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Nem támogatja. Kérdezem az Országgyűlést, most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 145 szavazattal 79 ellenében, 15 tartózkodás mellett nem fogadta el a módosítványt.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e akkor az eredeti törvényjavaslat 16. § (1) bekezdésének h) pontját. Kérem szavazatukat, most! (Megtörténik.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés az eredeti javaslat idézett pontját fogadta el 164 "igen" szavazattal 12 ellenében, egy tartózkodás mellett. (Közbeszólások: Nem jó!)
Bocsánat. Valami zavar lehet a technikában, mert az Országgyűlés jelenlegi létszáma erősen felülmúlja a határozatképességhez szükségeset. Még egyszer fölteszem ugyanezt a kérdést. Kérem a táblát letörölni! Az eredeti javaslat 16. § (1) bekezdésének h) pontjáról szavazunk. Kérem, hogy csak akkor szavazzanak, amikor a "Hátralévő idő" felirat megjelenik. Én ennek megfelelően jelzek. Most kérem szavazatukat. Köszönöm. 5 másodperces szavazási idővel dolgozunk. (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés az eredeti javaslat idézett pontját 224 "igen" szavazattal 17 ellenében, 6 tartózkodás mellett elfogadta.
A jelentés 36. pontja tartalmazza Fekete Gyula módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat 16. § (1) bekezdésének új i) pontjára vonatkozik. Lényege: Legyen mentes az a házastársra és gyermekre jutó örökség, amely olyan örökhagyó után marad, aki hivatása teljesítése során erőszak vagy baleset következtében húnyt el. A módosítványt egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem miniszter urat.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me