ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslat sürgős napirendre tűzésével. Kérem állásfoglalásukat. (Megtörténik.) Köszönöm. (160 "igen", 43 "nem", 13 tartózkodás.) A szavazás érvényes, képviselőtársaim többsége, a jelenlévők többsége a sürgős napirendre tűzés mellett foglalt állást.
A Kormány ugyancsak sürgős tárgyalást kért az 1991. évi vagyonpolitikai irányelvekről szóló országgyűlési határozati javaslat megtárgyalására.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a tárgyalás sürgősségének kimondásával. Kérem szavazatukat, most! (Megtörténik.) (188 "igen", 8 "nem", 17 tartózkodás.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés a javaslatra a sürgős tárgyalást kimondta.
Bejelentem a tisztelt Országgyűlésnek, hogy az Állami Számvevőszék a törvényben foglalt kötelezettségének eleget téve benyújtotta 1990. évi tevékenységéről szóló beszámoló jelentését, és ehhez kapcsolódóan az 1991. évi költségvetésére tett javaslatát. A beszámolót későbbi ülésünkön fogjuk tárgyalni.
Bejelentem, hogy dr. Hack Péter a Szabad Demokraták Szövetsége részéről önálló indítványt nyújtott be az országgyűlési képviselők választásáról szóló 1989. évi XXXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat formájában, és ennek sürgős megtárgyalását kérte. A napirendre tűzésről és a sürgős tárgyalásról – képviselőtársunk elgondolásával egybehangzóan – a holnapi ülésnapon döntünk.
Döntés képviselői önálló indítvány napirendre tűzéséről

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me