TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)

Full text search

TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)
TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Igazán nem kívánom a tisztelt képviselőtársaim türelmét igénybe venni, de miután Áder János képviselőtársunk általa veszélyesnek tartott jelenségekről szólt, hadd szóljak én is általam veszélyesnek tarott jelenségekről.
Ő azt mondotta, hogy nagyválasztmányok lesznek. Én meg azt mondom, hogy a FIDESZ most befejezte a nagyválasztmányát, és úgy érzi, hogy rögtön hangot válthat. Hát nem, igen tisztelt Képviselőtársam!
Hadd hívjam fel a figyelmét arra, én azt tartom veszélyesnek, ha Ön nem lát különbséget aközött, hogy mi az: kárpótlás, mi az: kártalanítás, mi az: reprivatizáció, mi az: privatizáció! Mi nem azért szóltunk, mert szólni akartunk, hanem azért, mert beterjesztettek egy olyan törvénytervezetet, amelyet mi veszélyesnek tartunk.
Mi úgy gondoljuk, hogy ezt a törvénytervezetet esetleg beterjeszthette volna Markója Imre, de nem terjesztheti be a többpárti partlamentnek az igazságügyi kormányzata, két okból sem. Egyrészt mert ez a törvénytervezet az ország számára elfogadhatatlan (erősödő moraj jobb oldalról) , másrészt pedig azért, mert a jogalkotásról szóló törvény szerint egy ilyen súlyú jogszabályt a szaktárcának kellett volna az Igazságügyi Minisztériummal közösen beterjeszteni. Márpedig ha ez így történt volna, akkor ennek a törvénytervezetnek a benyújtására sem kerülhetett volna sor!
Mi ezt tartjuk veszélyesnek, igen tisztelt FIDESZ, igen tisztelt Áder János! (Taps középen.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me