BÉKESI LÁSZLÓ, DR. (MSZP)

Full text search

BÉKESI LÁSZLÓ, DR. (MSZP)
BÉKESI LÁSZLÓ, DR. (MSZP) Köszönöm szépen Elnök Úr! Tisztelt Ház!
Azt szeretném indítványozni, hogy a most következendő napirendi pont megtárgyalását az Országgyűlés halassza el. Erre két okom van. Az egyik, hogy a törvényjavaslat előterjesztése két célt szolgál: összhangot teremteni a vállalkozási nyereségadó módosításai kapcsán a Központi MŰFÁ-ról szóló törvényjavaslattal. Dönteni akkor lehet, ha a vállalkozási nyereségadóban döntött a Parlament, előtte megelőzni a döntést, nem. A másik, hogy a költségvetés 1991-ben kapja meg azokat a támogatásokat a Központi Műszaki Fejlesztési Alapból, amelyekkel a Felsőoktatási Fejlesztési Alap, illetve az Országos Tudományos Kutatási Alap költségvetési támogatását finanszírozni lehet.
A törvényjavaslat és a Kormány által benyújtott kötlségvetési törvényjavaslat között 1,2 milliárd forintos eltérés van, ebben a javaslatban még 2,8 milliárd, a kiküldött költségvetési törvényjavaslatban már 4 milliárd forint átcsoportosítását ajánlja a Kormány. A második ügyben a költségvetéssel együtt lehet dönteni.
Érdemi tárgyalásra tehát úgy sincs mód, én azt gondolom, miniszter urat is értelmes dolog lenne most megkímélni egy olyan expozé megtartásától, ami után a vita legalább két héttel el kell, hogy halasztódjék. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me