ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Nem támogatja. Kérem az Országgyűlést, szavazzon a módosító javaslatról. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 16 "igen" szavazattal, 224 ellenszavazattal és 8 tartózkodással nem fogadta el.
Kérdezem ezért az Országgyűlést, hogy elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 36. szakaszának (6) bekezdését. Kérem képviselőtársaimat, szavazzanak. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslat 36. szakaszának (6) bekezdését 279 "igen" szavazattal, 4 ellenszavazattal és 4 tartózkodással… (Közbeszólások: Nem jó! Meg kell ismételni!) Igen, ez érvénytelen, bocsánat, nincs meg a 193 szavazat.
Tisztelt Országgyűlés! Megismételjük a szavazást Valószínűleg egy kis időbeli eltolódás következett be.
Tehát: kérdezem az Országgyűlést, hogy elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 36. szakaszának (6) bekezdését. Kérem az Országgyűlést, szavazzon. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslat 36. szakaszának (6) bekezdését 250 "igen" szavazattal, 2 ellenszavazattal és 7 tartózkodással elfogadta.
A jelentés 26-os pontja tartalmazza Palotás János módosító javaslatát a törvényjavaslat 38. szakaszának (1) bekezdésére vonatkozóan. Lényege: ne kapjon a Kormány felhatalmazást arra, hogy vagyonnyilatkozat tételére kötelkezhessen magánszemélyeket. A módosító javaslat elfogadását a költségvetési bizottság támogatja, az alkotmányügyi viszont nem. Kérdezem államtitkár asszonyt.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me