DRAGON PÁL (FKgP)

Full text search

DRAGON PÁL (FKgP)
DRAGON PÁL (FKgP) Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Én is úgy érzem, hogy a Kormány az adóztatással a vállalkozások élénkítése helyett a könnyebbik megoldást választotta. Mint húszéves vállalkozó mondhatom tapasztalatból én is – tehát mint elhangzott itt –, hogy az adók csökkentése nem minden esetben hozza magával a vállalkozások élénkítését. De az adók növelése mindenképpen rontja a vállalkozások hatásfokát. Ezt a tételt szeretném én is aláhúzni.
Tudomásom szerint a vállalkozók igen nagy tömege már beérné azzal is, hogyha nem változnának a különböző adótételek.
Néhány dolgot azért én is ki szeretnék emelni az adótételek közül, illetve azok közül, amelyek szerintem – 20 éves tapasztalatom alapján – igenis a vállalkozások élénkítését szolgálják. Én ide sorolom az adók csökkentését is. Ide sorolom az amortizációs leírásokat, valamint az olyan kedvezmények megadását, amelyek lehetőséget adnak a vállalkozóknak arra, hogyha importot váltanak ki vagy exporttermelést segítenek elő, akkor erre adókedvezményeket kapjanak. És itt feltétlenül szükséges volna a hazai adózóknak is, a hazai vállalkozóknak is olyan lehetőségeket biztosítani ebben a hazában, mint a külföldieknek. Ezzel azt is elérhetnénk, hogy a magyar vállalkozók munkahelyeket teremtenének. Tudjuk, hogy milyen nagy szükség lesz az újonnan alakuló, újonnan létesülő munkahelyekre, hiszen többszázezres munkanélküliséggel számolhatunk az elkövetkezendő években. Országunk csak most kezd kilábolni a hiánygazdaságból, és itt igen nagy lehetőség volna arra, hogy a vállalkozók, akik ezeket a hiányokat pótolni igyekeznek, lehetőségeket kapjanak. Bizonyára az új munkahelyek – ha ezek szorgalmazva lennének kedvezményekkel is – a költségvetést is javíthatnák.
Én igenis azzal értek egyet, az átalány kérdésével, mert az átalány igenis a vállalkozóknak nagyon nagy lehetőséget ad ahhoz, hogy –pontosan úgy, ahogy Soós Károly Attilától az elhangzott, nagyon sok vállalkozó nem ismeri, illetve nehezen igazodik el az állandóan változó könyvelési körülmények között –. és az átalány a termeléséhez igen nagy segítséget nyújt.
Én ezekkel a gondolatokkal szerettem volna hozzájárulni, tehát megerősítve befejezésül még egyszer azt, hogy a vállalkozásokat igenis élénkíteni kell. Nemcsak az adók kivetésével és az adókkal kell nekünk ezt az országot előrevinni, mert csak azzal nem fogjuk tudni. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me