KOZMA HUBA, DR. (MDF)

Full text search

KOZMA HUBA, DR. (MDF)
KOZMA HUBA, DR. (MDF) Tisztelt Miniszter Úr! A legújabb kori földfoglaló mozgalmak, a földvisszaigénylő traktoros demonstrációk mindanynyiunkat a földkérdés megoldatlanságára és közös törvényhozói adósságunkra, a korunk igényeihez igazított földtörvény hiányára figyelmeztetnek.
E közös felelősség vezette öt parlamenti párt szakértő képviselőit november 17-én a kiskunmajsai még mindig Ifjú Gárda Művelődési Házba, és a kétnapos tanácskozás vitathatatlan eredménnyel zárult. Sikerült elgörgetni a higgadt szóértés útjából azokat a mázsás köveket, amelyek a megegyezés útját addig torlaszolták.
Kimondtuk a tanácskozást záró ajánlásunkban azt a néhány, egyetértéssel fogalmazott mondatot, amelynek fundamentumára a minisztérium ott jelen lévő képviselőjének véleménye szerint a törvénytervezet felépülhet.
Az agrárügyek iránt érdeklődést mutató sajtóban azóta ellentmondásos hírek keringenek. Egyes híradások szerint a minisztériumban gőzerővel folyik a törvénytervezet kidolgozása, mások szerint a sok minisztériumi bába között sikkadó félben a gyermek. Hadd kérdezzem meg hát a legilletékesebbtől. Miniszter Úr, mikor kerül a majdani földreformot lehetővé tevő földtörvény-tervezet végre a Parlament asztalára?
Várom miniszter úr remélhetőleg lázcsillapító válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me