KUNCZE GÁBOR (SZDSZ)

Full text search

KUNCZE GÁBOR (SZDSZ)
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az adózás rendjéről szóló törvényjavaslatot elfogadásra javasoljuk, a törvényjavaslat céljaival, azzal, hogy egységes törvényben szabályozza most már az adózás rendjéről korábban szétszórtan, alacsonyrendű jogszabályokban összefoglalt szabályokat, egyetértünk.
Egyetértünk az expozéban elhangzott azon állítással is, amely szerint ez a törvény jobban képviseli az adózók érdekeit, mint a korábbi szabályozás, ugyanakkor azonban pont ezekből adódik, hogy nem értünk viszont egyet azzal, hogy továbbra is megengedi a törvényjavaslat, hogy az adózás rendjéről más törvények is rendelkezhessenek, valamint az adótitokkal kapcsolatban hiányoljuk a szankcionálást a törvényből, pontosítani szeretnénk az ellenőrök jogaival kapcsolatos előírásokat.
Ezen a néhány ponton ellentmondásokat találtunk, egy-két helyen pedig pontosítani kívánjuk a beterjesztett szöveget. Összességében azt mondom, a törvényjavaslatot elfogadásra ajánljuk, módosításainkat részben már benyújtottuk, részben a holnapi nap folyamán benyújtjuk, és ezeket majd a részletes vitában fogjuk ismertetni. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me