ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Kérdezem a Tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem szavazni. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 278 "igen" szavazattal, 13 ellenszavazattal és 14 tartózkodással elfogadta.
A jelentés 10. és 11. pontja alternatív javaslatot tartalmaz a bírák és ügyészek pótlékának mértékére. Dr. Szigethy István a bírák számára a III. fizetési osztály 1. fizetési fokozatának 20 százalékát, míg az ügyészek számára a III. fizetési osztály 1. fizetési fokozatának 10 százalékát kívánja megállapítani. Ezzel szemben dr. Világosi Gábor a bírák és ügyészek számára differenciált pótlékolást javasol. Talán nem szükséges felolvasni részletesen, miről van szó. Vagy szükséges? (Bekiabálások: Nem!) Nem.
Az eredeti törvényjavaslat szerint viszont valamennyi bíró és ügyész számára a III. fizetési osztály 1. fokozatának 10 százaléka a pótlék. Képviselőtársaim döntsék el, hogy melyik megoldást támogatják.
Először dr. Szigethy István javaslatát teszem fel szavazásra, a 10. pont szerint. A módosító javaslat elfogadását a bizottság nem támogatja. Kérdezem a miniszter urat.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me