PAP ANDRÁS (MDF)

Full text search

PAP ANDRÁS (MDF)
PAP ANDRÁS (MDF) Elnök úr! Tisztelt Ház! Tulajdonképpen az általános vitában kellett volna hozzászólnom, és magamra kell vállalnom egy bizonyos mértékig a szakmai sovinizmus vádját is abban a tekintetben, hogy itt hallhattuk kiváló, jogvégzett kollégáink indoklásait arra vonatkozóan, hogy erre a törvényre most szükség van, a bíróknak, illetve az ügyészeknek meg kell emelni a fizetésüket.
Én tanár vagyok, és ha egy egészen egyszerű összehasonlítást végzek, megnézem, hogy vajon egy idős, nyugdíjba menő pedagógusnak a fizetése mikor fogja elérni azt a legkisebb fizetési határt, amelyet e szerint a tervezet szerint egy bírósági fogalmazó, illetve egy ügyészségi fogalmazó elér, akkor azt kell megállapítsam, hogy nemigen fogja elérni, nyugdíjban sem!
Ismételem, magamra vállalom a szakmai sovinizmus vádját, és jelezni kívánom azt, hogy ennek a változtatásnak a mértéke, időzítése nem elfogadható számomra. És nem kérek senkit sem, hogy kövesse a példámat, de jelezni kívánom tartózkodásommal a szavazás során azt, hogy vannak olyan társadalmi rétegek, amelyek talán a változásokban legalább ilyen fontosak; nem ebben a hatalmi háromszögben helyezkednek el, de a változás számára legalább olyan fontos szellemi erőket képviselnek, s amelyek javadalmazására – úgy hallottam – körülbelül a jövő évben 20 százalék körüli béremelés lesz.
Tudom, hogy nagyságrendileg lényegesen nagy különbségek vannak, ennek ellenére szeretném ezt a fenntartásomat ily módon is jelezni. Köszönöm szépen. (Nagy taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me