KÁLMÁN ATTILA, DR. (MDF)

Full text search

KÁLMÁN ATTILA, DR. (MDF)
KÁLMÁN ATTILA, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Örömmel tapasztaltam, hogy az adózás rendjéről szóló törvényjavaslat nem csupán az állam vagy az önkormányzat, hanem az adózó állampolgár érdekeit is védi. Természetesen az adócsalókat és az ügyeskedőket védeni nem szabad. Adóhiány azonban előfordulhat tájékozatlanság, félreértés, tévedés esetében is. Elvárható, hogy az adózó bizonytalanság esetén kérjen tanácsot szakértőktől, mégis, elsősorban a kisebb településen élők érdekében indokoltnak látom a 887-es számú módosító indítványomat. Kisebb településen ugyanis nehezebb szakértőhöz jutni, s feltehetően ritkább az ellenőrzés.
A többévi késedelmi pótlék egyéb pótlékokkal és bírságokkal együtt elviselhetetlen teherré nőhet. Ezért javaslom a 67. § (3) bekezdését kiegészíteni a következő mondattal: "Utólagos adóellenőrzés során megállapított adóhiány késedelmi pótléka legfeljebb 3 évre számítható fel."
Kedvezmény adására ugyan az eredeti szöveg is biztosít lehetőséget, annak mértéke azonban nem függhet csupán a szubjektivitást nem kizárható hivatalnoki megítéléstől.
Ezért kérem a tisztelt képviselőtársakat, hogy szíveskedjenek támogatni a 887-es számú módosító javaslatomat. Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me