ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Mivel több hozzászóló nem jelentkezett, az általános vitát lezárom. Indítványozom a tisztelt Országgyűlésnek, hogy a törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e ezzel. Határozathozatal következik. Most kérem szavazni. Köszönöm az államtitkári szavazatokat. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 208 "igen" szavazattal 3 ellenében, 1 tartózkodással a részletes vitára bocsátás mellett döntött.
Tisztelt Országgyűlés! A törvényjavaslat részletes vitájára a következő ülésünkön kerül sor. Legyen szabad egy zárójelben megmagyaráznom az előbbi közbeszólásomat. Az elnök állandóan a szakadék szélén érzi magát (derültség) , amikor egy vita már csak csörgedezik, és a határozathozatal következik. Ma is ismételten a tisztelt Ház a határozatképesség mögé esett. Nehéz megítélni, amikor a monitor nem jelez vagy csak egy felszólalót jelez, hogy a vita még meddig terjed. Képviselőtársaim – s ez nem megrovás, egyszerűen a helyzet jellemzése – aránytalanul nagy időt töltenek a folyosón.
Legyen szabad még egy mondatot elmondani. Gyakran hivatkozunk a nyugati példára, ahol igen kevés képviselő jelenlétében zajlanak a viták. Alkalmam volt svájci ellenpéldával találkozni. Abban a percben, amikor a határozatképesség alá csökken a Háznak a létszáma, nemcsak határozathozatal nem következhet be, hanem az elnök köteles azonnal felfüggeszteni magát a vitát. (Zaj, mozgás.) Majd az elfogadandó új Házszabályunk egyértelműen fog, remélem, ezzel a kérdéssel foglalkozni. Mindez zárójelben hangzott el.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me