PALOTÁS JÁNOS (MDF)

Full text search

PALOTÁS JÁNOS (MDF)
PALOTÁS JÁNOS (MDF) Természetesen nem kívánok az államtitkári beszámoló tartalmi részére kitérni, hiszen ezt majd megteszem, amikor az általános vita megkezdődik. Azt azonban mindenképpen most szerettem volna elmondani, hogy az érdekegyeztetés legmagasabb fórumán, a plenáris ülésen, az Érdekegyeztető Tanácsban az adótörvények nem kerültek még napirendre, így el fogom érni az Érdekegyeztető Tanács legközelebbi ülésén, hogy a Kormánynak mind a munkaadói, mind a munkavállalói oldal egy hivatalos anyagot adjon be annak kérésére, abból a célból, hogy mindenképpen minden képviselőnek, kormánytagnak hívja fel a figyelmét, hogy csak arra hivatkozzon, ami megtörtént. Az érdekegyeztetés fórumain nem hagyták jóvá ezeket az adótörvényeket, nem alakítottak ki olyan álláspontot, hogy ezek alkalmasak egyáltalán a Parlament adótörvényi vitájára.
Ez meggyőződésem szerint egy olyan csúsztatás volt az államtitkár asszony beszédében, amit most és csak most lehetett elmondani.
Meg kell mondanom, hogy egy-két hónappal ezelőtt különböző érdekvédelmi szervezetekkel, így velünk is az adótörvényekről külön tárgyalt a pénzügyi kormányzat, az egyébként egy egészen más előterjesztés volt. Azt követően néhány héttel ezelőtt született meg a döntés, hogy inkább életben kívánja tartani alapjaiban az adótörvényeket. Egyébként ezen az egyeztetésen személyesen részt vettem, s itt sem született olyan hozzászólás, amelyik ezt a gondolatmenetet vagy terminológiát használta volna, hogy inkább maradjon meg az adótörvény. Ilyet sem a munkáltatói, sem a munkaadói szervezet – meggyőződésem szerint – nem mondhatott, mert akkor mi nagyon jól éreznénk magunkat ebben a gazdaságban. Fontosnak tartottam ezt elmondani. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me