NAGY ANDRÁS (SZDSZ)

Full text search

NAGY ANDRÁS (SZDSZ)
NAGY ANDRÁS (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Egész röviden kívánok most hozzászólni, majd a részletes vitában fejteném ki a kapcsolódó módosító indítványomhoz a véleményemet. Meg kívánom azt jegyezni, hogy a honvédelmi bizottság Balogh György képviselőtársam véleményével, az általa elmondottakkal ellentétben megtárgyalta a módosító indítványomhoz a véleményemet. Meg kívánom azt jegyezni, hogy a honvédelmi bizottság Balogh György képviselőtársam véleményével, az általa elmondottakkal ellentétben megtárgyalta a módosító indítványokat, többek között az enyémet is, s el is vetette, ha jól emlékszem 10:4 arányban.
Néhány apróságról, több helyről hallottam már – akár az itt felszólalóktól, akár bizottsági ülésen – a Kormány kompromisszumkészségéről elmondott véleményt, lám, a tegnapi nap folyamán a Kormány és a belügyminiszter milyen kompromisszumkészségről tett tanúbizonyságot. Az én fogalmaim szerint a kompromisszum, a kompromisszumkészség, az együttműködési készség azt jelenti, hogy valakik elindultak két irányból, és valahol középtájon találkoznak.
Ha visszaemlékszünk a tegnapi általános vitára, annak indítására, akkor tudjuk, felolvastak egy szó szerinti jegyzőkönyvből néhány mondatot, amely bizonyítja azt, hogy a Kormány, illetve a belügyminiszter álláspontja az eredeti beterjesztetthez képest ezelőtt néhány hónappal még más volt, mint a tegnapi nap folyamán. Ha valamihez képest kompromisszumkész a Kormány, akkor saját magához képest kompromisszumkész. A mi véleményünk folyamatosan konzekvens, és nem változott.
Úgy érzem, itt a kompromisszumkészség legfeljebb egy konzekvenciakészséget és -képességet jelent, és ehhez képest a beérkező módosító indítványok – többek között az enyém, de Kőszeg Ferencé is – ezt a konzekvenciát, amelyet az SZDSZ mindig is képviselt, tartja fenn. Ha a Kormány igazán kompromisszumképes és konzekvens, ezt elfogadja, bővebben erről a részletes vitában kívánok szólni. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me