ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Vannak dramaturgiai csattanók; csak egy pillanatra szakítom meg a tárgyalást. Most kaptam meg a Kormánynak a válaszát a házbizottság napirend előtti kérdéskörben feltett kérdésére. Remélem, hogy kívánságunk teljesülőben van, Antall miniszterelnök úr egy hosszú melléklettel adja meg a választ a házbizottság kérésére. A zárójelt ezzel bezárom.
Visszatérünk a Társadalombiztosítási Alappal foglalkozó törvény módosításával foglalkozó javaslat tárgyalására. Tekintettel arra, hogy a törvényjavaslathoz módosító javaslatot sem a bizottságok, sem képviselőtársaim nem nyújtottak be, javaslom a tisztelt Országgyűlésnek, hogy a törvényjavaslat általános és részletes vitáját együttesen folytassuk le. Határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e az összevont tárgyalással. Most kérem a szavazatukat. Megkérem a Házat, hogy lehetőleg minél több képviselőtársunk tartózkodjon az ülésteremben. Fenyegetettnek látom határozatképességünket. (A szavazás megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés az államtitkári szavazattal együtt 229 "igen" szavazattal 1 ellenében, 4 tartózkodás mellett az általános és a részletes vita összevonása mellett foglalt állást.
Tisztelt Országgyűlés! A javaslat vitája következik. Szólásra nem jelentkezett senki. A vitát tehát hozzászóló híján lezárom. Határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a Társadalombiztosítási Alap 1989. évi költségvetésének módosításáról szóló törvényjavaslatot az előadó által benyújtott formában. Kérem állásfoglalásukat. Most kérem a szavazatokat. (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés az államtitkári szavazattal együtt 222 "igen" szavazattal 1 ellenében, 4 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me