NÉMETH BÉLA (FKgP)

Full text search

NÉMETH BÉLA (FKgP)
NÉMETH BÉLA (FKgP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én egy kicsit meglepve hallottam a FIDESZ frakciójából ezeket az egyenlőségjeleket, amelyek a katonai szolgálattal kapcsolatban elhangzottak. Nem tudok egyenlőségjelet tenni egy polgári foglalkozás és egy katonai foglalkozás közé, mert ebben az esetben én úgy érzem, hogy ezt a katonai szolgálatot mi leértékeljük. Egy katonának nemcsak polgári feladatokat kell ellátnia, elsősorban nem azt kell ellátni.
A betegápolás - bármennyire is szép feladat az egy civil foglalkozás, nem egyenlő egy katonának a feladatával. Valahol tudomásul kellene azt is venni, hogy ez a honvédség egy veszélyes üzem, itt még békeidőben is lehet balesetet szenvedni, békeidőben is meg lehet halni, sokkal előbb, mint a betegápolásnál.
Én úgy érzem, hogy ez a Parlament nem tehet egyenlőségjelet egy civil foglalkozás és egy katonaviselt ember feladatai közé.
Javaslom a Parlamentnek, hogy fogadjuk el a törvénytervezetben meghatározott időkülönbségeket, mert ha ezt nem fogadjuk el és elfogadjuk a FIDESZ frakciójának a javaslatát, akkor tömegesen arra fogjuk inspirálni fiataljainkat, hogy könnyűszerrel bújjanak ki a katonai felelősség alól és ne vállaljanak katonai szolgálatot és erre ennek az országnak ebben a pillanatban nincs szüksége. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me