ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): A Kormány ezt a javaslatot nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e ezt a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 132 ellenszavazattal, 103 "igen" és 6 tartózkodás mellett a javaslatot elutasította.
Következik az 512-es számú módosító indítvány, dr. Hankó Faragó Miklós képviselő úr indítványa. Az indítványban javasolja, hogy a törvény 4. § (1) bekezdésének b) c) és d) pontjaiban írt összeférhetetlenség alól a képviselőtestület felmentést adhasson. Mint hallottuk, ennek az indítványnak az elfogadását mindkét illetékes bizottság és a belügyminiszter úr is támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. (A szavazás megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 236 "igen" szavazattal, 15 ellenszavazat és 9 tartózkodás mellett a módosító indítványt elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a már elfogadott módosító javaslattal együtt elfogadja-e a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről szóló törvény módosítására vonatkozó javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 248 "igen" szavazattal, 1 ellenszavazat és 10 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me