BÉKESI LÁSZLÓ, DR. (MSZP)

Full text search

BÉKESI LÁSZLÓ, DR. (MSZP)
BÉKESI LÁSZLÓ, DR. (MSZP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mielőtt a részletes vita lezárására kerülne sor, szeretném a tisztelt Házat tájékoztatni a szocialista frakció végső állásfoglalásáról, amelyet a törvényjavaslat szavazása során fog tanúsítani.
Nem szeretnénk egy pillanatra sem késleltetni a privatizációt ezen a megérett területen. Nem szeretnénk védeni államigazgatási tulajdonformákat ezeken a területeken, más területeken sem. Nem akarunk védeni vállalati vízfejeket kereskedelmi, szolgáltató és vendéglátóipari állami vállalatoknál, és ugyanakkor nem szeretnénk a szabálytalanságokra, spekulációkra okot és lehetőséget adó spontán privatizáció szabálytalan körülményeit sem fenntartani. Ezek azok az okok röviden, amiért nem fogunk a módosított törvényjavaslat ellen szavazni.
Ugyanakkor nem szeretnénk hozzájárulni rossz törvény születéséhez sem. Hogy belsőleg miért rossz ez a törvény, arra a részletes vitában hozzászóló képviselőtársaim bőségesen rámutattak. Mindössze hármukra szeretnék hivatkozni: Török Ferencre, Palotás Jánosra és Kósa Lajosra. De saját frakciónk képviselőtársai is bőven adtak ezekre példát. Olyan törvényt, tisztelt Ház, amely nem foglalkozik végrehajtása esetén a foglalkoztatásban keletkező gondok minimalizálásával, amely nem foglalkozik az inflációs hatások csökkentésével, amely kísérletet sem tesz arra, hogy más hatályos jogszabályokkal az összhangot megteremtse, amely jószerével végrehajthatatlan, hiszen olyan feladatot szab a Vagyonügynökségnek, amely vagy beépíti a korrupciót, vagy egész egyszerűen elhúzza és lehetetlenné teszi ennek a privatizációs folyamatnak a végrehajtását, nos, ilyen törvényjavaslatot, tisztelt Ház, nem tudunk megszavazni. Ezért a szocialista frakció tartózkodni fog a szavazástól.
 

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me