TÖLGYESSY PÉTER, DR.:

Full text search

TÖLGYESSY PÉTER, DR.:
TÖLGYESSY PÉTER, DR.: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Túl nagy tisztesség azért a jelentéktelen hozzászólásért, amelyet el akarok mondani.
A dolog lényege az, hogy én úgy érzem, hogy az előttem szóló igen tisztelt MSZP-s képviselőnő nyitott kapukat döngetett, egy olyan beszédet mondott el, amely már révbe ért, jelentős részben azért, mert a szabad demokraták fenntartották ugyanazt a véleményüket, amelyet egy évvel ezelőtt is elmondtak. Kedden is elmondtuk, hogy elfogadhatatlan számunkra az a határozatlan jogfogalom, amelyet az MSZP kormánya javaslatára a korábbi Parlament megszavazott. Ezért egy módosító indítványt terjesztettünk elő, Vass István módosító indítványát, amelyet az alkotmányügyi bizottság el is fogadott. Azok a general clausulák, amelyekre Kósáné hivatkozott, hogy azok törölve lesznek a magyar Alkotmányból, ha az Országgyűlés is egyetért azzal. Még egyszer: az alkotmányügyi bizottság ezeket elfogadta.
Nagyon örültem, hogy olyan sokszor hivatkoztak a nevemre. Még jobban örülök annak, hogy az az indítvány, amelyet most az MSZP támogatott, már elfogadást is nyert az alkotmányügyi bizottságban, nem úgy, mint a másik, amelyet Gál Zoltán tett államfő-ügyben, amelyet 14:1 arányban elutasított az alkotmányügyi bizottság.
Köszönöm szépen, és elnézést kérek a szerencsétlen hozzászólásért. (Nagy taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me