ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Mindezt követően képviselői önálló indítványok napirendre tűzéséről kell döntenünk. Elöljáróban szeretném emlékeztetni képviselőtársaimat arra, hogy az Országgyűlés tavaszi ülésszaka június 15-én véget ér. Ennek kapcsán azonban csak azokat az előterjesztéseket fogjuk megtárgyalni, amelyeket vagy a Kormány vagy a Képviselőház egyötöde írásban kezdeményez. Ennek hiányában minden egyéb indítvány megtárgyalására csak a szeptemberben kezdődő őszi ülésszakon kerülhet sor.
Mindennek figyelembevételével tárgyaljuk a benyújtott indítványokkal kapcsolatos állásfoglalás kialakítását. Kőszeg Ferenc és Matyi László képviselőtársaim a Szabad Demokraták Szövetsége képviselőcsoportjának nevében három képviselői önálló indítványt nyújtottak be.
Mint országgyűlési határozati javaslatot nyújtottak be a SZOT és tagszervezetei, illetőleg az egykori KISZ és jogutódjai, illetőleg a Hazafias Népfront elszámoltatásáról. Ezeken kívül egy törvényjavaslatot a szakszervezeti tagdíjfizetés önkéntességéről.
Mindezeknek napirendre tűzéséről külön-külön fogunk szavazni, azonban lehetőség van arra, hogy a javaslattevő képviselőtársaim szóbeli indoklást terjesszenek elő, mégpedig gyakorlatias okból azt javaslom: hogyha ilyent kívánnak, akkor a három indítványra egymáshoz kapcsolódóan tegyék meg.
Kérdezem a tisztelt Képviselőtársaimat, hogy ezeket a szóbeli indítványokat most előterjeszteni kívánják-e? Kőszeg Ferenchez, illetve Matyi Lászlóhoz fordulok ez ügyben.
Felszólaló: Kőszeg Ferenc (SZDSZ)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me