ZÉTÉNYI ZSOLT, DR. (MDF)

Full text search

ZÉTÉNYI ZSOLT, DR. (MDF)
ZÉTÉNYI ZSOLT, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A javaslatnak a kizáró okokat, kizáró körülményeket tartalmazó 8. §-a utolsó, azaz (3) bekezdéséhez kívánok hozzászólni igen röviden, megemlítve, hogy képviselőtársam, Torgyán József ezzel kapcsolatban módosító javaslattal élt. A magam részéről nem kívánok módosító javaslattal élni, és nagyon sajnálom, hogy ezt a módosító javaslatot Torgyán József visszavonta, azért nem terjesztettem elő a magam részéről, mert támogatni szerettem volna.
Mondanivalóm lényege az, hogy egynyolcados kedvezményt ad azoknak, akiket egyébként kizár a közkegyelemből. Egy javaslatnak vagy adnia kell valamit, vagy pedig nem kell adnia semmit. Véleményem szerint az egynyolcad olyan kevés, hogyha borravalóként adjuk, akkor is több alkalommal adódik össze ebből a jelentősebb mennyiség, 12-13 százalékos kedvezmény. Ezért részemről hangsúlyozom azt az elvi álláspontot, hogy az egyötöd vagy egynegyed kedvezményt indokoltnak és méltányosnak láttam volna.
Mindezeket úgy is mondom, mint aki egy teljes napot töltöttem el a váci és a márianosztrai börtönben. Nagyon sok elítélttel beszéltünk, és többéves ügyvédi gyakorlatomra is tekintettel, szerintem ez az egynyolcados kedvezmény nem fogja elérni a kívánt célt. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me