BOD PÉTER ÁKOS, DR. ipari és kereskedelmi miniszter:

Full text search

BOD PÉTER ÁKOS, DR. ipari és kereskedelmi miniszter:
BOD PÉTER ÁKOS, DR. ipari és kereskedelmi miniszter: Tisztelt Bossányi Katalin! Tisztelt Országgyűlés! Egyetértek azzal, hogy a vállalati tanácsok választása időigényes, költséges, de mindenesetre eltereli a figyelmet fontosabb kérdésekről, azonban az államigazgatási felügyelet alá vonás – nem gondolom, hogy kiterjedne nagyon széles vállalati körre. Egy kör van, amelynek megnevezése megtalálható a Kormány gazdasági programjában. Ez az úgynevezett előprivatizációba vont vállalatoknak a köre, amelyek valóban vagy kiürültek a funkciójukban, vagy olyan vállalatokat fednek le, amelyeknél a privatizációt szeretnék felgyorsítani. E körben valóban – úgy gondolom – nincs értelme annak, hogy újraválasszák a vállalati tanácsokat.
Egyébként ha már szóba jött ez a kör, szeretnék arról beszámolni, hogy e kör kijelölésében az motiválja a Kormányt, hogy a vagyon egy része átkerült olyan gazdasági társaságokba, amelyek a jelenlegi helyzetet merevítik meg, és ezért alkalmat adnak gyanús tranzakciókra, a gazdaság érdekeit nem szolgáló lépésekre. Ezért néhány napon belül javaslatot kívánunk tenni az úgynevezett előprivatizáció keretében e vállalatoknak az államigazgatás irányítása alá vonására, e körben tehát nem lesz szükség arra, hogy újraválasszák a vállalati tanácsokat.
Az egyéb körben – gondolom – a vállalati tanácsok intézménye át fog alakulni, hiszen jónéhány stratégiai kérdés elhelyezése megváltozik akkor, ha felgyorsul a privatizáció, és ekkor a vállalati tanács eredeti funkciójának megfelelően tanácskozási fórumként fog működni. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me