MILE LAJOS (MDF)

Full text search

MILE LAJOS (MDF)
MILE LAJOS (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Kapcsolódva több kérdést is szeretnék feltenni.
Az első, hogy milyen okok indokolták az M3-as autópálya leállítását. Tudniillik ez a gigantikus torzó nagyon súlyos állapotot eredményezett. Egyrészt a Gyöngyösig terjedő szakasz megépítésével óriási lett a forgalmi terheltsége az autópályának és az azt követő szakasznak Miskolcig, hiszen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye felé irányuló forgalom is erre terelődött, valamint az északi országrészi, a Csehszlovákiába menő forgalom is ezen az útszakaszon bonyolódik le. Ezt a forgalmi statisztikák tudják bizonyítani, sőt azt is bizonyítják, hogy a gyöngyösi és miskolci útszakasznak a forgalmi terheltsége nagyobb bizonyos szakaszokon, mint az autópályán.
Azonkívül rendkívül balesetveszélyes állapotot is teremtett a befejezetlenség, hiszen a rendkívül nagy forgalmat lebonyolító autóút, például Mezőkövesden, Nyékládházán vagy Mályiban folyamatos életveszélyt teremtett. A baleseti statisztikák ezt jól alá tudják támasztani.
Azonkívül egy nagyon fokozottan elmaradt térségnek az infrastruktúrájáról van szó, ahol az is várható, hogy óriási lesz a munkanélküliség, és egy ilyen beruházás valószínű hogy a munkanélküliségen is tudna segíteni, tehát tudna alkalmazni felszabaduló munkaerőt.
További kérdéseim tehát azok, hogy készült-e már vagy készül-e olyan tervezet, amely az építés folytatásáról szólna, elképzelhető-e olyan megoldás, hogy Miskolcról kiindulva kezdődne újra az autópálya építése vagy befejezése, és az utolsó kérdésem, hogy a világkiállítással kapcsolatos elképzelésekben konkrétan szerepel-e az M3-as autópálya befejezése, hiszen ez a térség szempontjából rendkívül fontos. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me