TÓTH ISTVÁN (MDF)

Full text search

TÓTH ISTVÁN (MDF)
TÓTH ISTVÁN (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A rendszerszemléletű környezeti oktatás megalapozása céljából oktatási központok működnek az országban, amelyek száma mintegy félszáz. A Környezetvédelmi Minisztérium ezeket a központokat szakmailag az illetékes környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságokhoz, illetve a nemzeti parkokhoz sorolta. A területen dolgozó, szakmailag elkötelezett emberek az országos központ, illetve a hálózat mellérendelő jellegű felépítésében látják az előrelépésüket. Ez a felépítés a működést veszélyeztető, tisztázatlan helyzetet idézett elő választókörzetemben.
A Környezetvédelmi Minisztérium által 1989. június 30-án kiutalt támogatást a kazincbarcikai és tudomásom szerint a miskolci Kilián György Gimnáziumban működő központ sem kapta meg a mai napig. Egy értekezleten a Környezetvédelmi Minisztérium osztályvezetője közölte, hogy már az 1990-es támogatást is kiutalták.
Ezek alapján kérdezem a miniszter úrtól, tervezi-e a minsztérium a szakemberek által rossznak ítélt struktúra megváltoztatását, illetve módjában van-e a minisztériumnak a kiutalt, de a hierarchiában elakadt, az oktatási központokhoz el nem jutott támogatást nyomon követni, illetve intézkedni arról, hogy a támogatást az oktatási központok megkapják.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me