G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (MDF)

Full text search

G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (MDF)
G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szorosan a tárgyhoz tartozó példával szeretném kezdeni mondandómat. Rövid leszek. Én vagyok az a tanácsi vezető, aki munkába állásomtól kezdődően Boldogkőváralján, majd Tokajban nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is olyan munkát végeztem az államigazgatásban, amelynek szükségessége ma országosan igénnyé vált. Akkor ezért a munkáért – mivel párttag soha nem voltam – először pártellenessé nyilvánítottak, majd állásomból elbocsátva az utcára tettek. Igazságtételre azóta sem került sor, állás nélkül vagyok két éve.
Most pedig döbbenten tapasztalom, hogy a megyei tanács akkori párttitkára, az új parlamenti önkormányzati bizottságba bekerülve, az MDF javaslatát támogatja, mint azt a Magyar Hírlapból megtudhattuk. Ugyanakkor a megyében tovább védi azokat az erőket, akik ellenem a Kádár-rendszer utolsó politikai koncepciós perét lefolytatták, megfélemlítve ezzel az egész megye tanácsi apparátusát.
Mindezt csak azért említettem, hogy nyomatékosan felhívjam a tisztelt Ház figyelmét: olyan garanciákat kell beiktatnunk ezekbe a törvényekbe, amelyek biztosítják, hogy a nép egyszer s mindenkorra megszabadulhasson az államigazgatásban működő oligarcháktól, a Csák Mátéktól, maffiáktól! Több helyen tapasztaltam, hogy az állampárt helyi vezetői most különböző pártokba szétszóródva újra találkozni szeretnének a városházán, maguk előtt tolva azt az általuk kiválasztott vezetőt, aki további hatalmukat biztosítja.
Tisztelt Ház!
Úgy gondolom, hogy az önkormányzati kérdésben, törvények megalkotásában pártpaktumoknak helye nincs (Deutsch Tamás: Helyes!) , itt valóban népképviseleti munkára van szükség.
Javaslom, hogy a pártok és egyéb szervezetek önkormányzatokkal kapcsolatos javaslataikat juttassák el minden képviselőhöz – és ezt sürgősen tegyék.
Szeretném felhívni a figyelmet, hogy alapos előkészületre van szükségünk, azért, hogy a nem szakember képviselőtársaim is nyugodt lelkiismerettel tudjanak dönteni, hiszen az ország sorsát hosszú évekre meghatározó törvényalkotásokról van szó, és a nyugodt kormányzás előfeltétele a biztonságosan működő helyi önkormányzatok léte, ahol a polgárok nem lesznek kiszolgáltatva az olajozottan működő állami banditizmusnak. Ehhez pedig közösen olyan, népet felszabadító törvényeket kell alkotnunk, hogy Mátyás király életművének ide vonatkozó része a miénkhez képest csak kísérletnek tűnjön. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me