NAGY ATTILA (MSZP)

Full text search

NAGY ATTILA (MSZP)
NAGY ATTILA (MSZP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy a tanácsok jogkörét meg kell hosszabbítani, azzal is, hogy a meghosszabbított időre a tanácsok tevékenységét, munkáját szabályozni kell. Bizonyos értelemben nem értek egyet azzal a gyanakvással, amelyik ilyen intenzíven jelentkezik a tanácsok meghosszabbított működésével kapcsolatban, azért, mert például Bács-Kiskun megyében – pontos számot nem tudok mondani, de – számos tanácsban jelentős szerephez jutott a Magyar Demokrata Fórum. A Fórum tagja vagy tanácstag vagy tanácselnök, a működésnek ösztönösen is szerves részeivé váltak. (Baloldalon taps.)
Ha a velük szembeni bizalmatlanság fennáll, akkor ennek korrigálására és biztosítékaik garantálására bőségesen elegendőnek érzem Torgyán József kollegánknak a törvényhez csatolt módosítása többletpontját. Nem értem ugyanakkor, hogy miért kell egy adott naptári naphoz kötni a tanácsok működésének a meghosszabbítását. Tudniillik. ez egy olyan vákuum-időt idézhet elő a legkényesebb közigazgatási hálózatban, ami nagyon kellemetlen lehet. Főleg akkor nem értem, ha az ellenőrzés biztosítékait, tanult kollegánk javaslata alapján, amúgy is beépítik a törvénybe.
Teljes mértékben egyetértek dr. Szájer József javaslatával, hogy a hatalmi vagy közigazgatási vákuum kiiktatására igenis a tanácsok megbízatását az új tanácsok beiktatásáig kellene meghosszabbítani.
Rendkívül fontosnak tartom két oknál fogva:
1) A dátum kitűzése nemcsak a tanácsokkal kapcsolatos bizalmatlanságot fejezi ki, hanem kényszerhelyzetbe hozza a Parlamentet. A mai napon már elhangzott néhány észrevétel azzal kapcsolatban, hogy a sürgetettség felelőtlen döntések vagy később visszavonandó döntésekre kényszeríti a Parlamentet, mert nem ad elegendő felkészülési és vitaidőt.
Én a Szájer József által javasolt rugalmasabb törvénymódosítás elfogadását azért javaslom, mert a parlamentnek szüksége van felkészülési és vitaidőre. Ennek a vitaidőnek pedig, döntési időnek a dátummal való kényszerhelyzetbe hozásával én generálisan nem értek egyet, mivel ismételten a parlamenti tevékenységnek bizonyosfajta leértékelődését érzem benne. Tisztelettel köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me