SZÁJER JÓZSEF, DR. (FIDESZ)

Full text search

SZÁJER JÓZSEF, DR. (FIDESZ)
SZÁJER JÓZSEF, DR. (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Elnézést, hogy ismét szót kérek, csak néhány megjegyzés hangzott el a javaslatommal kapcsolatban, és én erre szeretnék reagálni.
Nagyon köszönöm Nagy Attila képviselőtársamnak, hogy megtámogatta a javaslatomat, de legalábbis az időpontra vonatkozó részben azt a javaslatot már visszavontam, tehát az én javaslatomban szerepel a szeptember 23-ai időpont.
Ugyanakkor a szándék, ami mögötte van, valóban erre utalt, hogy ne legyen egy ilyen lyuk az államigazgatás működésén.
Nem a késleltetés vezetett. Nagyon sokszor megkaptam a javaslatomra, nemcsak ebben a körben, hogy késleltetni szeretném az önkormányzati választásokat. Éppen ellenkezőleg, én egy olyan helyzetre akarom felkészíteni a Parlamentet, hogy ne kelljen újból szavazni ugyanerről a kérdésről, ha véletlenül mégsem sikerülne az önkormányzati törvényt összehozni.
Egy másik megjegyzésre reagálnék azzal kapcsolatban, hogy a tanácsok összehívása nehézkes és egyéb hasonlók. Azt hiszem, én nem mondtam azt, hogy össze kell hívni ezeket a tanácsokat; én garanciális jelleggel akarom, hogy össze lehessen hívni abban az esetben, ha a vb esetleg olyan döntést hoz, tehát valamifajta garanciát biztosítani. Nem feltétlenül kell összehívni ezeket a tanácsokat, tehát csak lehetséges összehívni! Én abból a javaslatból indultam ki, abból a megoldásból, amit az alkotmány más helyen is alkalmaz, amely a működés és a megbízatás időtartamát elválasztja, tehát a működés tovább tarthat, mint maga a megbízatás, a választók által adott mandátum.
A megbízatás ilyen módon szeptember 23-ig tartana, tehát ha valaki a módosító javaslatomról szavaz, véletlenül se arról szavazzon, hogy ez egy bizonytalan időpont lenne, hanem ehhez adott kiegészítésként, vagyis azzal, hogy a tanácsok működése az elkövetkezendő egy- vagy kéthetes időszakban is tovább tart.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me