BOTOS KATALIN pénzügyminisztériumi államtitkár:

Full text search

BOTOS KATALIN pénzügyminisztériumi államtitkár:
BOTOS KATALIN pénzügyminisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Szeretném nagyon röviden megindokolni a Kormány nevében általam előterjesztett módosító javaslatot, amely – mint az Önök előtt fekvő, kiosztott iratanyagból látható – a tervezett törvényjavaslat (4) bekezdésének a módosítását a következő szöveg tartalmazza: "A (3) bekezdés rendelkezése nem terjed ki a Pénzügyminisztérium által zárolt állami vagyon kezelésével megbízott intézmény hatáskörébe utalt, külön jogszabályban meghatározott ingatlanra." A többi szöveg marad. Tehát ez az aláhúzott szövegrész a módosításunk.
Mit jelent ez? Azt, hogy egyértelműen a kincstári ingatlanvagyont képviselő fegyveres testületek kezelésében levő – márminthogy a Munkásőrség kezelésében levő –, de állami tulajdont megtestesítő vagyontárgyak hasznosítására, ezen belül értékesítésére már létrehozott magas szintű, közvetlen állami felügyelet alatt álló intézmény, amelyet úgy hívnak, hogy a Pénzügyminisztérium zárolt állami vagyont kezelő és hasznosító intézménye, amely ez év január 1-jétől fogva létezik, intézkedik ezeknek az ingatlanoknak a hasznosításáról.
Szeretném tisztelt képviselőtársaim figyelmébe ajánlani, hogy az állam nem én vagyok – ahogy azt a Napkirály mondta –, de természetesen az állam a központi és a területi szerv egyaránt. Teljesen egyértelmű, hogy az ingatlanvagyonban a megfelelő megosztást meg kell találni. Ez a megosztás mind ez ideig még teljes pontossággal nem alakult ki, a kincstári ingatlanvagyon koncepciója kidolgozás alatt van, de hogy ez a vagyonrész egyértelműen annak a részét képezi, ez nem vitatható. Nem lenne tehát értelme annak, hogy a létrehozott törvény értelmében egy újabb szűrő alá tegyük, és az ellenőrök ellenőrének az ellenőre szerepét bízzuk egy újabb testületre, egy egyébként nem is a hatáskörébe tartozó vagyontárgy vonatkozásában.
Kérem az indoklás elfogadását és a kiegészítés támogatását! Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me