GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)

Full text search

GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)
GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP) Tisztelt Elnök Úr! Két dolgot szeretnék mondani röviden. Az egyik az, hogy a Szocialista Párt frakciója nevében általánosságban támogatjuk a törvényjavaslatot. A másik pedig az, hogy leghatározottabban visszautasítom Nagy Ferenc miniszter úr szavait, amikor is szemrehányást tett a Parlamentnek, hogy lassan hozza meg a törvényeket, tette ezt akkor, amikor a benyújtott törvényjavaslathoz a Kormánynak semmi köze nem volt. (Taps a bal oldalon.)
Ennek kapcsán hadd mondjak el két példát. Nevezetesen, hogy a Kormány hogyan viszonyult ehhez a benyújtott törvényjavaslathoz. Az egyik az, hogy tegnap, miután 10 órától az alkotmányügyi bizottságban vita folyik a törvényjavaslatról, és szövegezünk a Kormány helyett, akkor 3 órakor bejön két úr, az egyik szót kér és közli, hogy ő a földművelésügyi minisztérium kiszemelt közigazgatási államtitkára (mozgás) - és a 10 órától folytatott vita és megszövegezett javaslattal szemben egy módosító javaslatot nyújt be. A másik példa pedig erre az, hogy mint ahogy hallottuk, Botos képviselőasszony, politikai államtitkár a Kormány nevében egy módosító javaslatot nyújtott be a törvényjavaslathoz.
Szeretném a tisztelt Országgyűlést tájékoztatni, hogy a tegnapi bizottsági ülésen ugyanazt a javaslatot, amelyet most a Kormány benyújtott, egyedül én támogattam, és a kormánytöbbség leszavazott a bizottságban. (Derültség és taps a bal oldalon) . Szóval mindezek, azt hiszem, világosan mutatják, hogy mint ahogy ez itt szóba került, a Kormány, érthető okból, bizonyos szempontból – én ezt nem vitatom – nehéz helyzetben van, de azt hiszem, ennél többet kellene nyújtania ezekben a kérdésekben, nem pedig képviselői törvényjavaslat-szövegezés meg bizottsági szövegezés formájában kellene ezeket a nagy horderejű és társadalmilag valóban fontos kérdéseket eldönteni, és főleg nem a Parlamentnek tenni szemrehányást ezek miatt. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me