KÓNYA IMRE, DR. (MDF)

Full text search

KÓNYA IMRE, DR. (MDF)
KÓNYA IMRE, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az ügyrendi bizottság hosszasan tanácskozott a felmerült kérdésben, és a következő állásfoglalásra jutott. Az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság által beterjesztett, a földről szóló 1987. évi I. számú törvény módosításáról, illetve kiegészítéséről szóló törvényjavaslat országgyűlési tárgyalásának, illetve a tárgyalás folytatásának akadálya nincs.
Másodszor, a dr. Zsiros Géza képviselőtársunk által beterjesztett, az állami és szövetkezeti tulajdonban lévő termőföld átruházásának átmeneti tilalmáról szóló törvényjavaslat, illetőleg az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság által beterjesztett, a volt egyházi tulajdonú ingatlanok elidegenítési tilalmáról szóló törvényjavaslat kellő bizottsági előkészítése nem történt meg. Ezért javasolja az ügyrendi bizottság, hogy az Országgyűlés elnöke a két utóbbi törvényjavaslatot a bizottsági előkészítés befejezése céljából adja ki az illetékes bizottságoknak, majd a bizottsági előkészítés befejezését követően tegye meg a szükséges intézkedéseket a törvényjavaslatoknak tárgysorozatra történő felvétele érdekében.
Harmadszor, a benyújtott törvényjavaslatok összefüggése miatt az ügyrendi bizottság javasolja, hogy az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság vegye fontolóra a most tárgyalandó javaslatának esetleges módosítását; és az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság pedig azt, hogy a törvényjavaslat megváltoztatása esetén módosító javaslatát fenntartja-e.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me