SZABÓ JÁNOS, DR. (FKgP)

Full text search

SZABÓ JÁNOS, DR. (FKgP)
SZABÓ JÁNOS, DR. (FKgP) Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az előbb említette az önkormányzati bizottság elnöke, hogy a módosító javaslatomat a földtörvényre vonatkozóan nem támogatja a bizottság. Ezen sajnálatos körülmény folytán, illetve ez után tisztelettel bejelentem, hogy a módosító javaslatomat továbbra is fenntartom, és a mélyen tisztelt képviselőtársaimhoz apellálok annak érdekében.
Ma ha egy képviselő kimegy a választópolgárai körébe, akkor legfőképpen három olyan dologról hall, ami elkeseríti őket, ami irritálja őket. Ez pedig az esztelen prémiumok kifizetése, ezenfelül a föld elidegenítése, és végül a vagyonnak a visszaélésszerű átmentése kft.-kbe, különböző gazdasági társaságokba.
Tiszteletre méltó ez a törvényjavaslat, amelyik azt kívánja megakadályozni, hogy ez minden további nélkül, minden ellenőrzés nélkül a jövőt illetően, illetőleg a folyamatban lévő ügyek vonatkozásában megtörténjen. Ennek ellenére azonban, megítélésem szerint, ez a törvény féloldalas. A javaslatom azt kívánja szolgálni, hogy lehetőség szerint, ha egy mankó útján is, de próbáljuk teljes körűvé tenni azt a stopot, azt az ellenőrzést, ami szükséges ahhoz, hogy végül is a kívánt politikai célt elérjük, nevezetesen a visszaélésszerű vagyonátmentés megakadályozását.
Arra gondolok itt elsősorban, hogy – ahogy a törvényjavaslatomban benne van – a belügyminiszternek kellene egy felhatalmazást adni arra vonatkozóan, hogy minden, már megkötött szerződést, amely az ingatlan-nyilvántartáson, illetve a cégnyilvántartáson – attól függően, hogy hová tartozik – átment, módjában álljon felülvizsgálni, és szükség esetén a bíróságok előtt a szerződés érvénytelensége iránt pert indítani, aminek, ugye, a jogkövetkezménye az eredeti állapot visszaállítása lenne.
A bizottság elnöke azt közölte indoklásában, amiért nem támogatja a bizottság a javaslatomat, hogy végül is egyrészt nem politikai cél az ingatlanvagyon átmentésének visszamenőleges ellenőrzése, másrészt pedig a belügyminiszternek úgyis feladata az, hogy végül is ilyen ellenőrzést gyakoroljon, hogy ezeket a szerződéseket esetleg megnézze abból a szempontból, hogy van-e polgári jogi vagy büntetőjogi visszaélés.
Ilyen alapon a törvénytervezet létjogosultságát is megkérdőjelezem, mert ha ez a jövőre nézve és a folyamatban lévő ügyekre vonatkozik, akkor ez egy következetlen törvény. Kérdezem: pusztán azon az alapon, mert valaki egy hónapon belül a visszaélésszerű vagyonátmentést megcsinálta, miért élvezhet előnyt ahhoz képest, aki most akarja azt megtenni? Miért nevethet az a markába a társadalom kárára?
Ha a Belügyminisztérium, esetleg az ügyészség és a bíróság feladata az, amit a bizottság elnöke mondott, akkor miért kell a törvényjavaslatban megjelölt bizottságokat felállítani? Miért kell az ellenőrzés? Azoknak, akik ezt az állami vagyont el akarják idegeníteni, egyébként is tudniuk kell, hogy a törvénnyel nem élhetnek vissza – ennek tudatában mégis megteszik. Megítélésem szerint igenis jelentősége van annak, hogy külön intézményesíteni kell ezt az ellenőrzést, ezt a szűrőt.
Kétségtelen, hogy egy demokratikusan megválasztott Parlament nem engedheti meg magának azt az allűrt, hogy visszamenő jogi hatállyal ruházzon fel egy törvényt. Igénybe lehet azonban egy mankót venni, ez a belügyminiszternek a felhatalmazása, amellyel bizonyos értelemben mégiscsak reperálni lehet azokat az elkövetett visszaéléseket, amelyek eddig már sajnos megtörténtek.
Itt hívom fel a tisztelt képviselőtársaim szíves figyelmét arra, hogy Dornbach képviselőtársam előadása szerint – bár csak tűzoltómunkát végzünk ezzel a törvényjavaslattal is – már úgyis az esetek nagy részét nem tudjuk tetten érni, mert azok már megtörténtek. Ha így van, azt hiszem, még inkább létjogosultsága van ennek a módosító javaslatomnak. Akkor nagyrészt ott kell keresni a gondot, ahol – a szerződés vonatkozásában – végül is befejezésről beszélhetünk.
Azért fordulok Önökhöz, mert jó lelkiismerettel nem tehetek mást, ha a legjobb tudásom, erőm és lelkiismeretem szerint kívánom szolgálni a választópolgáraimat és az ország érdekeit.
A döntés előtt Babits Mihály Jónás könyvében írtakra hívnám fel a figyelmet, nevezetesen arra, hogy "Vétkesek közt cinkos, aki néma". Én nem akarok néma maradni, nem akarok cinkosuk lenni a vagyonátmentőknek. Tisztelettel kérem Önöket, Önök se legyenek azok, inkább a bírái legyenek ezeknek az embereknek, ha szükséges! (Általános taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me