TÖLGYESSY PÉTER, DR. (SZDSZ)

Full text search

TÖLGYESSY PÉTER, DR. (SZDSZ)
TÖLGYESSY PÉTER, DR. (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A szabad demokraták ügyrendi javaslata a következő volna. Láthatóan bizottsági ülésekre van szükség a kérdések tisztázásához, ezért javasoljuk, hogy a vitát ezen a ponton függesszük fel. Ugyanakkor ne zárjuk le az általános vitát, mert ez lehetetlenné tenné a mostani ügyrend szabályai szerint, hogy ezután módosító indítványokat lehessen előterjeszteni. Én úgy érzem, hogy olyan képlékeny állapotban van egyelőre ez a törvényjavaslat, hogy erről a jogáról a Képviselőház, hogy módosító indítványokat terjesszenek elő, lemondani a vita jelen állapotában nem lehet.
Tehát a javaslatom az volna, hogy a vitát függesszük fel, később folytassuk a vitát, ugyanakkor a meglévő módosító indítványokat azok a bizottságok, amelyek ebben illetékesek, megítélésem szerint lehetőleg együttes ülésen tárgyalják meg. Megítélésem szerint ebben az ügyben egyértelműen illetékes az önkormányzati bizottság, a 10-es bizottság, és mindenképpen illetékes az 1-es, a törvény-előkészítő bizottság, hiszen az ügyrend szerint valamennyi törvényjavaslat ezen bizottság előtt megtárgyaltatik.
Tehát összegezve, az volna a javaslatom, hogy ne rekesszük be az általános vitát, hanem csak függesszük fel, és térjünk át egy következő napirendi pont megtárgyalására. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me