ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Bejelentem, hogy az alkotmányügyi törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság benyújtotta a Magyar Köztársaság alkotmányának módosításáról szóló törvényjavaslatot, a Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról szóló törvényjavaslatot, a jogalkotásról szóló, 1987. évi M. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. A bizottság a felsorolt három törvényjavaslat sürgős tárgyalását kérte.
Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy házszabályaink szerint a törvényjavaslatot az ülés előtt harminc nappal kell benyújtania az arra jogosultnak. A sürgős tárgyalás tehát azt jelenti, hogy harminc napon belül nyújtották be a törvényjavaslatot, de a megvitatását már a következő ülésen kérik - azaz esetünkben: ma. Az Országgyűlés a sürgős tárgyalásról vita nélkül határoz.
A három törvényjavaslat összefüggései miatt célszerű a sürgős tárgyalásról egyszerre dönteni. Kérdezem a Tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a három említett törvényjavaslat sürgős tárgyalásával?
Szavazás előtt engedjék meg képviselőtársaim, hogy emlékeztessem Önöket: a szavazatszámláló gép csak a szavazási idő alatt regisztrálja a szavazatokat. Ez esetben a szavazógomb piros lámpája kigyullad. A szavazási idő akkor kezdődik, amikor a kijelző táblán a "hátralévő idő" felírat megjelenik.
Határozathozatal a sürgősséggel benyújtott törvényjavaslatok napirendre tűzéséről

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me