ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Javaslatot teszek mindezek után ülésünk tárgysorozatára.
1. Javaslom az 1140. számon Önök elé került, a Társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosításával foglalkozó törvényjavaslat megtárgyalását.
2. Az általános forgalmi adóról szóló 1989. évi XL. törvény módosítását javasló indítvány határozathozatalát a 769. számú javaslat alapján.
3. A vállalkozási nyereségadóval és az állami vagyon utáni részesedéssel foglalkozó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitáját és határozathozatalát a 770. számú indítvány alapján.
4. A külföldiek magyarországi befektetéseivel foglalkozó, 1988. évi XXI. törvény módosításával foglalkozó törvényjavaslat részletes vitáját, és a vele kapcsolatos határozathozatalt a 756. számú javaslat alapján.
5. A helyi adókkal foglalkozó törvényjavaslat részletes vitáját és a kapcsolódó határozathozatalt az 557. szám alapján.
6. A társadalombiztosítási alap 1991. évi költségvetéséről szóló törvény elfogadásáig szükséges egyes intézkedésekkel foglalkozó, az imént javaslatba hozott törvényjavaslat megtárgyalását a megfelelő bizottsági határozatok után és esetén az 1279. számú előterjesztés alapján.
7. A magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1989. évi XLV. törvény módosításával foglalkozó törvényjavaslat határozathozatalát a 768. szám alapján.
8. A Magyar Köztársaság és a Luxemburgi Nagyhercegség között a kettős adóztatás elkerülésére a köz- és vagyonadók területén aláírt egyezmény kihirdetésével foglalkozó törvényjavaslat és országgyűlési határozati javaslat megtárgyalását az 1141. és az 1142. számú előterjesztések alapján.
9. Személyi kérdések megtárgyalását és a vonatkozó határozathozatal megalkotását.
Végül egy megjegyzést kívánok tenni. Az 1991. évi vagyonpolitikai irányelvekről szóló országgyűlési határozati javaslat vitájára később megtárgyalandó időben teszek javaslatot, hogy mikor ejtsük meg a tárgyalását. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ülés tárgysorozatára tett javaslatomat. Kérem szavazatukat. (Szavazás.) Ismertetem a határozatot. Az államtitkári szavazatokkal együtt az Országgyűlés 236 szavazattal 2 ellenében és 2 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy az általános forgalmi adóról szóló törvényjavaslat határozathozatala a mai napon, a többi határozathozatal várhatóan vasárnap kerül sorra.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me