SASVÁRI SZILÁRD (FIDESZ)

Full text search

SASVÁRI SZILÁRD (FIDESZ)
SASVÁRI SZILÁRD (FIDESZ) Tisztelt Ház! Elnök Úr! Hölgyeim és Uraim!
A 971-es számú törvényjavaslathoz három csatlakozó módosító indítványt nyújtottam be. Ebből az első, Gyurkó János 1100-as számú indítványával kapcsolatban csak egy rövid, formai jellegű szövegpontosítást terjesztettem be és csak annyiban érdemes erről szavazni, amennyiben a képviselő úr fenntartja az indítványát.
A második csatlakozó indítványom egy fölösleges procedúra eltörlésére tesz javaslatot, amely szerint a pályázati rendszerből kihagyni javasolja a fellebbezést. Az 1105-ös számú módosító indítványhoz beterjesztett javaslatom az ott vázolt problémát kívánja megoldani, de másképpen, mint az előterjesztő. Magam is szükségesnek tartom, hogy a szakképzési alap folyósította összegek rendeltetésszerűen legyenek felhasználva, azonban azt gondolom, hogy mind a törvényjavaslat 7/a. §-a, mind a módosító indítvány egy olyan jogszabály létrejöttét segíti elő, amely általánosan korlátozza a vállalatok, az iskolák szabad gazdálkodását.
Az én javaslatom szerint az alap és a támogatott között kötendő szerződésre kell bízni és abban szabályozni, hogy az adott létesítmény elidegenítése, illetve más célra történő felhasználása esetén a szakképzési alapot milyen kártalanítás illeti meg. E megkötöttséggel, amely lehet például költségvisszatérítés előírása, a megvásárolt létesítményt a fenntartó szabadon hasznosíthatja vagy annak értékét szabadon felhasználhatja.
Javaslatom nem átmeneti jellegű. Igyekeztem azt a szempontot figyelembe venni, hogy a törvény hosszú távra készül, stabilnak és kiszámíthatónak kell lenni. Ezért tettem módosító indítványomat. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me