ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Nem támogatja. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem szavazni. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 119 "igen" szavazattal, 133 ellenszavazattal és 9 tartózkodással elvetette.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 4. §-ának b) pontját, valamint a 26. § (1) bekezdését, illetve a 27. és 28. §-át.
Felhívom szíves figyelmüket, hogy a 26. § (2) bekezdésére azért nem most szavazunk, mert a jelentés 72. pontja ezt még módosítani kívánja. Kérem tehát az Országgyűlést, hogy erről szavazzon. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot, az Országgyűlés a törvényjavaslat 4. §-ának b) pontját, valamint a 26. § (1) bekezdését, illetve 27. és 28. §-át 140 "igen" szavazattal, 75 ellenszavazattal és 41 tartózkodással elfogadta.
A 11. pontban dr. Török Ferenc a törvényjavaslat 4. §-a c) pontjának elhagyását javasolja. Lényege: az önkormányzat illetékességi területén nem állandó lakosként való tartózkodás ne eredményezzen adókötelezettséget.
Felhívom szíves figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása esetén a 29. § (1) bekezdésének a) pontja értelmét veszti. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem miniszter asszonyt.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me