WEKLER FERENC, DR. az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság elnöke:

Full text search

WEKLER FERENC, DR. az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság elnöke:
WEKLER FERENC, DR. az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság elnöke: Én nem visszavonni szeretnék egy módosító javaslatot, hanem arra szeretném felhívni a tisztelt Ház figyelmét, hogy az 1330-as számú jelentésből kimaradt az önkormányzati bizottságnak egy javaslata. Ez a javaslat a jelentés 1. pontjához kapcsolódik, és a lényege az, hogy a törvényjavaslat 1. § (2) bekezdése maradjon el.
Az Önök előtt fekvő együttes jelentésből, valamint a Kormány előterjesztéséből kitűnik, hogy a Házon belül különböző vélemények uralkodnak arról, hogy a főváros kerületei esetében a kerületek vessék-e ki a helyi adókat vagy a fővárosi önkormányzat. A Békesi úr által benyújtott javaslat a fővárosi önkormányzatnak kívánja átadni, Török Ferenc a kerületeknek, míg az eredetileg beterjesztett javaslat a fővárosi önkormányzatot helyezi olyan helyzetbe, hogy Budapest esetében a helyi adókat kivesse.
Bizottságunk úgy gondolja, hogy addig, amíg nincs fővárosi törvényünk, amíg nem rendeződött a főváros és a kerületek viszonya, addig nem célszerű a helyi adók kivetéséről szóló törvényben egyértelműen meghatározni ezt a helyzetet, ugyanis ennek az a következménye, hogy utána a fővárosi törvény esetében is elindultunk egy úton, amiről nagyon nehéz lesz letérni. Ezért úgy gondolta a bizottságunk, hogy a (2) bekezdés elhagyásával semmilyen kár nem származik, a törvényhez szervesen ez nem kapcsolódik, és ezt a kérdést a fővárosi törvényben később szabályozni lehet.
Tisztelettel kérem elnök urat, amennyiben egyetért, akkor az önkormányzati bizottság javaslatát tegye fel szavazásra, és talán ha javasolhatnám, akkor elsőnek ezt, és amennyiben ezt a Ház elfogadja, akkor ezt a felemás helyzetet fel lehetne oldani. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me