LABORCZI GÉZA (SZDSZ)

Full text search

LABORCZI GÉZA (SZDSZ)
LABORCZI GÉZA (SZDSZ) Természetesen az elhangzottak jegyében a saját módosító indítványomhoz szeretnék pár rövid gondolatot fűzni.
Elnök Úr! Tisztelt Ház! A költségvetés és az önkormányzatok viszonyáról egy történet jut eszembe, és ez a következő. Bemegy az illető férfi a ruhaboltba, és öltönyt szeretne vásárolni. Fölpróbálja a zakóját, és látja, hogy az egyik ujja rövidebb, mint a másik. Odahívja az eladót, és közli vele, hogy baj van, mert hosszabb az egyik ujj, mint a másik. Azt mondja neki az eladó: semmi probléma, uram, egy kicsit húzza vissza az egyik karját, és nyújtsa ki a másikat, és majd minden jó lesz. Fölpróbálja az illető a nadrágot is, és közlik vele, látja, hogy az egyik szára hosszabb, mint a másik. Odahívja az eladót: probléma van. Azt mondja: nincs semmi baj, egy kicsit roggyantsa meg magát, és majd nem lesz semmi probléma. Megy az úton, másnap szembetalálkozik két ruhatervezővel. Azt mondja az egyik ruhatervező a másiknak: látod komám, milyen jól áll a ruhaipar, mert mi már ilyen alakokra is tudunk ruhát tervezni. (Gyér taps.) Köszönöm.
Azt gondolom, hogy nagyon sokszor azzal a ruhával, amit költségvetésként akarnak az országra adni, itt-ott valójában a fazonjával sok baj van. Nyilvánvalóan, hogy sok képviselői indítvány is azt szeretné megcélozni, hogy ennek a fazonja valamilyen módon jobb és használhatóbb legyen.
1227-es számon egy módosító indítványt nyújtottam be, amelyben a személyi jövedelemadóval kapcsolatosan azt a felső határt javaslom eltörölni a megyei jogú városok esetében, ahol a kiegészítés csak 25 millió forintig lehetséges, hiszen azoknál a nagyobb megyei városoknál, megyei jogú városoknál, ahol az nem éri el a szükséges határt, nem nagyon tudják teljesíteni mindazokat a feladatokat, amelyek a megyei jogú városi feladataikkal összefüggésben reájuk hárulnak. Tehát így kérem, hogy ezt a módosító indítványt, amelynek a fedezetét is megjelöltem természetesen a módosító indítványomban, a szavazáskor támogatni szíveskedjenek.
Köszönöm szépen. (Gyér taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me