ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): A jegyzőket megkérem, hogy figyeljenek. Hat szem figyeli Önöket, több nincs. (Derültség.)
Kérdem akkor a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az eredeti javaslat 1. §-a (1) bekezdésének c) pontját? Most kérem a szavazatukat! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 264 szavazattal 5 ellenében, 76 tartózkodás mellett elfogadta.
A 4. pontban Sipos Imre a felsorolt községekre vonatkozó elmaradt előirányzatok pótlását javasolja. A költségvetési bizottság támogatja, az önkormányzati nem támogatja. Miniszter úr? (Nem.) Nem támogatja. Az Országgyűlés? Most kérem a szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés 171 szavazattal 139 ellenében, 35 tartózkodás mellett a módosítványt elutasította.
A 7. pont első felében Wekler Ferenc és Kóródi Mária a törvényjavaslat 1. §-a (1) bekezdése a) pontjának 1. francia bekezdését módosítani javasolja. Lényege: 2 millió forint fix összegben kívánja meghatározni a községenkénti támogatást. Az önkormányzati bizottság támogatja, a szociális és a költségvetési nem támogatja. Miniszter úr? (Igen.) Miniszter úr támogatja. Az Országgyűlés? Most kérem a szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés 336 szavazattal 8 ellenében, 5 tartózkodás mellett a módosítványt elfogadta.
A 7. pont második része és a 308. pont alternatív javaslatot tartalmaz az egy állandó lakosra számított támogatás mértékére. Wekler Ferenc és Kóródi Mária 2100 forintot, az önkormányzati bizottság 2000 forintot javasol, a törvényjavaslat 1850 forintot. Először a 7. pontban szereplő 2100 forintos összeget teszem fel szavazásra. Az önkormányzati bizottság támogatja, a szociális és a költségvetési nem támogatja. Miniszter úr? (Nem.) Nem támogatja. Az Országgyűlés? Most kérem a szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés a módosítványt 203 szavazattal 120 ellenében, 22 tartózkodás mellett elutasította.
Most a 2000 forintos keretet teszem fel szavazásra a 308. pont értelmében. A költségvetési bizottság támogatja. Miniszter úr? (Igen.) Miniszter úr is támogatja. Az Országgyűlés? Most kérem a szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés a módosítványt 343 szavazattal 2 ellenében, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
A 7. pont harmadik részében Kóródi Mária és Wekler Ferenc az egy inaktív lakosra javasolt 2890 forintot 3000 forintra ajánlja felemelni. A javaslatot az önkormányzati és a költségvetési bizottság támogatja, a szociális nem támogatja. Miniszter úr?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me