ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. Kérem képviselő urat, hogy ezt a javaslatát csatolja majd a többség által elfogadott határozati javaslathoz, hiszen értelemszerűen módosító indítványként kezelhető, majd a szavazáskor megfelelően előre fogjuk sorolni, hogy annak figyelembevételével történjék a döntés.
Tisztelt Országgyűlés! Felteszem a kérdést, hogy a házbizottság által elfogadott napirendi pontokra, illetve tárgyalási rendre vonatkozó javaslatot elfogadják-e. Határozathozatal következik, most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 277 szavazattal, 3 ellenében, 6 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta. Megkérem a tisztelt technikai bázist, hogy ne tüntesse el ilyen gyorsan a határozat eredményét. A határozat érvényes, mert sikerült kihirdetnem.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a február 1-jén kezdődő rendes ülésszakra több előterjesztés érkezett az Országgyűléshez. A Kormány benyújtotta:
– a Magyar Köztársaság rendjeleiről, kitüntetéseiről és díjairól szóló törvényjavaslatot,
– a büntetőeljárási törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot,
– a Központi Műszaki Fejlesztési Alap 1989. évi felhasználásáról szóló beszámolót.
Felhívom az Országgyűlés figyelmét, hogy képviselői önálló indítványként országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be:
– Eörsi Mátyás a Szabad Demokraták Szövetsége részéről a Magyar Köztársaság 1992. évi állami költségvetésének az Országgyűlés elé történő beterjesztéséről,
– Gyurkó János a Magyar Demokrata Fórum részéről a fokozottan védett erdők használatáról.
A képviselői önálló indítványok napirendre tűzéséről, illetve Eörsi Mátyás indítványának sürgős tárgyalásáról a februárban kezdődő rendes ülésszak első ülésnapján dönt a Parlament.
Tisztelt Országgyűlés! Megkezdjük a napirendi pontok tárgyalását. Tekintettel arra, hogy valamennyi előterjesztésnek dr. Surján László népjóléti miniszter úr az előadója, tudomásom szerint együttesen kívánja megtartani előadói beszédét. Átadom a szót miniszter úrnak.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me